MARTINI STABLE
 
Ieder bedrijf moet af en toe van zich laten horen. Erway Teksten doet dat via topsportsponsering. Voor Erway Teksten loopt, via de Stichting Martini Stable, de draver Talisman K als een soort levende reclame. Verder ondersteun ik, zo nu en dan, projecten binnen deze tak van sport.  Voor meer informatie over Martini Stable of drafsportsponsoring kunt u altijd contact opnemen. Hieronder treft u nieuws en persberichten aan:

Topfotografen sponsoren drafsportfestijn

Drie hippische fotografen uit drie verschillende landen steunen de Stichting Martini Stable tijdens de Stichting Martini Stable Dag op 14 april op de Drafbaan Groningen. Paula da Silva (Italië), Monica Thors (VS) en Richard Wagenaar hebben werk ter beschikking gesteld als ereprijs om de Stichting Martini Stable te helpen om de drafsport bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. De drie fotografen hebben gemeen dat de nadruk in hun werk ligt in het fotograferen van paarden. Werk van deze drie is te vinden op hun website’s www.pauladasilva.com, www.mtphoto.com, www.erway.nl

De stichting Martini Stable heeft als doelstelling de drafsport bij een groter publiek onder de aandacht te brengen en is zeer verheugd over de ondersteuning van deze drie fotografen. 

Rockband sponsort Martini Stable Dag

Traditioneel is de stichting Martini Stable Dag, de dag in de drafsport met de meest sensationele sponsors. Ook dit jaar zijn de vrijwilligers en liefhebbers uit het Westerkwartier en de stad Groningen er in geslaagd een aantal zeer spectaculaire namen op hun sponsorlijstje te krijgen. Wellicht de opvallendste nieuwkomer is de Amerikaanse Rockband ‘The Martini Bros’, maar ook topfotografe Paula da Silva misstaat niet. Het zijn slechts twee van de vele nationale en internationale sponsoren van de openingsdag op 14 april op de ‘Drafbaan Groningen’, waar de eerste dravers van start gaan om 16.00 uur. De baan opent een uur eerder zijn poorten.

In de loop der jaren is Martini Stable Dag een internationaal evenement geworden. De drafbaan Groningen heeft in het buitenland een grote uitstraling. ‘Veel mensen zijn nauw betrokken bij de baan en willen graag hun hulp verlenen om juist in Groningen, de stad van ‘t Peerd van Ome Loeks’ de sport onder de aandacht te brengen’, aldus secretaris Richard Wagenaar.

Diverse drafbanen dragen bij, maar ook is er een prachtig ingelijst werk te winnen voor de deelnemers van Paula da Silva (www.pauladasilva.com) , een begrip in de hippische fotografie en is er werk te winnen van Monica Thors (www.mtphoto.com), ’s werelds beroemdste draffotograaf. ‘Dat zijn items die een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. We proberen elke koers een aantal leuke ereprijzen weg te geven, naast een verhoging van het prijzengeld.’

 

In dit kader is de bijdrage van de ‘The Martini Bros’ erg leuk. ‘Voor iedere winnende pikeur ligt er een cd klaar van deze band. ‘The Martini Bros’ brengt rock and roll zonder excuses en is in Pennsylvania bijzonder populair. Op hun eigen website www.martinibros.com is de band nader te bekijken. ‘The Martini Bros en de Martini Stable, dat vonden we beide een geslaagde combinatie, net zoals Rock and Roll goed samen gaat met het roffelen der paardenhoeven en de snelheid van de drafsport.

 

Waar Martini Stable internationaal veel helpende handen tegenkomt is drafsport in Groningen weggezakt. ‘Martini Stable Dag is er speciaal om juist de Groningers weer doen te beseffen wat voor prachtige mooie sport ze binnen de stadsgrenzen hebben en dat een middag op de drafbaan een heerlijk uitje is. Martini Stable heeft gezamenlijk de draver Talisman K en het is de bedoeling dat deze draver ook aan de start komt. ‘Uiteraard rekenen we op de trainers om deze dag hun paarden in te schrijven, zodat we een mooi programma kunnen bieden aan de trouwe en nieuwe bezoekers. Groningen koerst dit jaar voor het eerst op de vrijdagnamiddag.’Talisman K van superklasse in het Superkwartet

In het Drafcentrum Wolvega’s Superkwartet was er zaterdag 28 januari geen maat op Talisman K. De draver van de Stichting Martini Stable, een groep liefhebbers uit het Westerkwartier en de stad Groningen, was de tegenstand verreweg de baas met pikeur Cees Kamminga. Met een fikse sprint en een koers op maat werd de buit binnengesleept in het Superkwartet.

Talisman K komt eigenlijk nooit zonder prijzengeld naar huis voor zijn eigenaren en de stal van Cees Kamminga uit Willemsoord. Niet altijd de volle winst, maar altijd een klassering. ‘De afgelopen keer zag het er al goed uit, maar haakte de wielen van de sulky van Talisman K ineen met een opponent. De winst ging toen naar Seth met Rosalie Janssen uit Een. Een streekgenoot en we gunnen het de stal van Rosalie van harte’, aldus Richard Wagenaar van de Stichting Martini Stable. Seth was er deze keer ook weer bij. Deze keer waren de rollen omgedraaid en was Seth de pechvogel. Tijdens de bandenstart kreeg deze draver de draf er niet goed onder, terwijl Talisman K direct kon aansluiten bij de starters uit het eerste band. De twintig meter toegift werden onmiddellijk goed gemaakt en een fraaie plek in het veld bood vooruitzichten voor een goede klassering. In de laatste bocht kwam het gaatje waar Cees Kamminga op zat te wachten. ‘Dan laat hij zoveel snelheid zien’, aldus de succesvolle trainer en pikeur. Vanachter de tegenstand zette Kamminga Talisman K bij het uitkomen van de laatste bocht in het derde spoor en onmiddellijk was de strijd gestreden. Tegen de eindsprint van Talisman K was de tegenstand niet opgewassen. In de winnaarcirkel verzamelden de lachende gezichten van de aanwezige eigenaren zich om Talisman K en Kamminga op te wachten en te feliciteren met het succes. Talisman K was zo opgetogen over de zege dat hij het succes vierde met een vreugdesprong.

 

 

| top |